رفتن به محتوای اصلی
به دستور مسئول محترم بسیج مهندسین صنعت و معدن استان آذربایجان شرقی و به همت کارشناسان کلینیک تخصصی فناوران "طرح پویش استانی رفع موانع واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان" آغاز شد.
به دستور مسئول محترم بسیج مهندسین صنعت و معدن استان آذربایجان شرقی و به همت کارشناسان کلینیک تخصصی فناوران "طرح پویش استانی رفع موانع واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان" آغاز شد.

با صلوات بر محمد و آل محمد (ص) و با تقدیم احترام

 به دستور مسئول محترم بسیج مهندسین صنعت و معدن استان آذربایجان شرقی و به همت کارشناسان کلینیک تخصصی فناوران "طرح پویش استانی رفع موانع واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان" آغاز شد.

 یکی از موارد مهم در اقتصاد کشور که در سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز بر آن تاکید شده است و می تواند به رونق تولید و اشتغال در کشور کمک کند، دانش بنیان کردن اقتصاد بوده که از طریق توسعه شرکت های دانش بنیان در حال انجام است. شرکت دانش بنیان مجموعه ای است که بهمنظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی که شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری هستند و همینطور تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کاال و خدمات در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان، تشکیل می شود. اگرچه در کشور ما طی سالهای گذشته توجه زیادی به ایجاد و حمایت از شرکت ها و مجموعههای دانشبنیان شده است، اما هنوز موانع و مشکالت مهمی بر سر راه بقاء، رشد و شتاب بخشیدن به روند پیشرفت و تقویت این شرکتها وجود دارد. از مهمترین موانع و مشکالت شرکتهای دانشبنیان که در مصاحباتی با مدیران آنها مورد تاکید قرار گرفته است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد: یکی از مشکالتی که بسیاری از مدیران شرکت های دانش بنیان به آن اشاره می کنند، مراحل طوالنی در ثبت شرکت ها به عنوان شرکت دانش بنیان و اخذ مجوزهای فعالیت است. درحال حاضر ما به جای اینکه به کار اصلی خود بپردازیم، مدت زیادی درگیر این مسائل حاشیه ای هستیم. لذا باید بوروکراسی اداری که یکی از مشکالت اصلی ما است که امید می رود تا تصحیح شود. در این راستا کلینیک تخصصی فناوران شهید مصطفی احمدی روشن آماده ی ارائه مشاوره و حمایت در فرآیند مذکور می باشد

یکی دیگر از مشکالت مهم شرکت های دانش بنیان موضوع سرمایه در گردش شرکت ها است. برای تولید محصول دانش بنیان، تحقیق و بررسی، مواد اولیه، تجهیزات و نیروی انسانی الزم است که نیاز به سرمایه زیادی دارد. لذا نبود سرمایه در گردش مسئله ای است که خیلی از شرکت ها با آن مواجه هستند. به طوری که وقتی محصول را به یک دستگاه دولتی می فروشند مدت زیادی زمان می برد تا پول آن را بدهند و این مسئله باعث می شود این شرکت ها آسیب ببینند. با وجود حمایت های بی دریغ پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، کلینیک تخصصی فناوران بسیج مهندسین صنعت و معدن استان نیز در این طرح پویش قدمی در این راستا برداشته و با ثبت وام اقتصاد مقاومتی و سایر ساز و کارها در جهت تامین سرمایه در گردش واحد های فناور اقدام نموده است. همچنین ناتوانی در بازاریابی و تجارت محصوالت توسط شرکت های دانش بنیان یکی دیگر از مشکالت موجود در اکثر شرکت ها می باشد. علی رغم اینکه فعاالن در حوزه ی شرکت های دانش بنیان از جمله دانش آموختگان و نخبگان کشور هستند، اما بسیاری از آنها با مسائل بازاریابی محصول از جمله مراحل معرفی محصول، تبلیغات، مذاکرات جهت ثبت سفارش، ارتباط با بازارهای بین المللی جهت صادرات و غیره آشنا نبوده و به همین دلیل در مرحله فروش محصول با مشکل مواجه می شوند. مشکل بازاریابی برای محصول در شرکت های دانش بنیان نوپا بیشتر از شرکت های با سابقه وجود دارد که به همین دلیل شرکت های نوپا بیشتر به حمایت از سوی دولت در این زمینه نیاز دارند. در این راستا نیز کلینیک به تک تک واحدها مشاوره حضوری خود را ارئه می دهد. موارد مذکور تنها بخشی از مشکالتی بود که در مصاحبه با تعدادی از بهترین شرکت های دانش بنیان در حاشیه طرح پویش رفع موانع در آبان ماه سال جاری، از طرف کارشناسان حاضر در واحد ها به آنها اشاره گردیده است. امید است در شناسایی این مشکالت و با ترتیب جلسات مستمر با شرکت ها، موانع را احصا نموده و برای حل آن اقدام شود.

 روابط عمومی بسیج مهندسین صنعت و معدن استان آذربابجان شرقی

 کلینیک تخصصی فناوران شهید مصطفی احمدی روشن